beschrijving

Het ontwerp voor BSO De Rotsvlinder is een initiatief van Het Buitenschoolse Net in Oss. HBN gelooft dat hun kinderen in de buitenschoolse opvang activiteiten aangeboden moeten krijgen die aansluiten op de wens van het kind. Centraal daarbij staat dat het moet voelen als een ‘thuis, een plak waar je graag komt of bent’. Het is een plek waar een kind de wereld kan verkennen en ontdekken. Het gevoel van vrije tijd moet altijd overheersen.

Het gebouw moet uitdagen, woorden als Boomhut, Klimtoestel ofwel een gebouw zonder barrières, zijn belangrijke sleutelwoorden voor het ontwerp voor de Rotsvlinder.

het concept voor het gebouw zijn het klimtoestel, de oneindige route van Escher en de boom.

Wereld verkennen vanaf boven, zitten op het dak van het gebouw. Gebouwd als een klimtoestel, Bewegen door het gebouw net als klimmen in een boom. Verstoppen in het gebouw, Hoeken en alkoven om rustig te kunnen spelen. Gebouw zonder barrières, Oneindige route door het gebouw.

In het hart van het gebouw is een klimtoestel dat van begane grond tot dak gaat. Kinderen hebben de mogelijkheid om op het dak te kunnen spelen. Beschermt door touwwanden kunnen de kinderen vrij bewegen, zonder obstakels.

BSO De Rotsvlinder

inhoud: 800 m³

oppervlak: 230 m²

bouwjaar: onbekend

Related Projects
Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Start typing and press Enter to search