beschrijving

Woonhuis G +S staat in een cul de sac, op adres Mascagnilaan 11 in Berkel-Enschot. Op het kavel stond een huis uit 1958 dat gesloopt is. Het moest een huis zijn dat zich zou voegen in de bestaande context. De huizen in de omgeving dateren allemaal uit de medio vorige eeuw en zijn gebouwd in een oud bestemmingsplan. Het bestemmingsplan liet een nokhoogte van 7 meter en een goothoogte van 4 meter toe. Met de huidige bouwnormen is dit zeer beperkt. De verdieping zou in de kap komen met een zeer lage bergzolder erboven. We hebben de gemeente Tilburg kunnen overtuigen dat dit plan past binnen de huidige context, en welstand heeft zonder op- of aanmerkingen het plan goed gekeurd.

Het huis is ontworpen in een modern landelijke stijl. De vorm is opgebouwd uit verschillende schijven, die uiteindelijke de ruimte vormen. De schijven dragen het dak, waardoor er een ‘stapeling’ ontstaat van elementen. De stapeling brengt een lijnenspel met zich mee die in alle bouwdelen terug te vinden is.

De woning heeft op verschillende plakken riante mogelijkheden om buiten te kunnen zijn. Er is een groot terras dat terugkijkt naar het hoofdhuis, een loggia in het hoofdhuis grenzend aan de keuken en een balkon over de volledige breedte van het huis op de verdieping.  Naast de wens om overal van de buitenlucht te kunnen genieten, was de keuken een belangrijk middelpunt van het huis. De keuken ligt  centraal in de plattegrond, daaromheen liggen de eetkamer, woonkamer, studeerkamer en speelkamer. Vanuit de hal komt men in de grote woonkeuken , die ruim uitzicht heeft over de tuin. De hal heeft middels een vide zicht op de eerste en de tweede verdieping.

woonhuis G + S

inhoud: 1850 m³

oppervlak: 250 m²

bouwjaar: 2016

Related Projects
Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Start typing and press Enter to search