beschrijving

Het woonhuis is gebouwd als een open carré, met in het hart een ‘Giardino Segreto’. Alle ruimtes in het huis zijn gericht op deze verborgen binnentuin. Over deze privé tuin kijkt men uit over de diepte van de tuin, die in het verlengde ligt van de binnentuin. Vanuit de verdieping is er middels een loggia zicht op de uitgestrekte tuin. Het huis is gebouwd op een bouwvlak van 30 x 25 meter en maakt onderdeel uit van het ensemble dat koperhoeve heet. Het totale kavel is 5500 vierkante meters.

Woonhuis M + A is gebouwd op oude bouwprincipes. Het principe van stapelen. In het beeldkwaliteitsplan van de Koperhoeve, staat nadrukkelijk de wens om in dit ensemble uit te gaan van schuurwoningen met een eigentijds karakter. De vertaling naar een eigentijdse architectuur is tot uiting gekomen in grote vlakken glas en hedendaagse materialen. Het oude principe waarmee schuren gebouwd werden, namelijk het stapelen van elementen is als hoofdconcept in de woning verwerkt. De woning vertoond aan de straatkant en de kant van het gezamenlijke binnenplein van de hoeve, grote mate van geslotenheid. De binnenkant, de kant van de tuin is daarentegen geheel open en voorzien van veel glas. Doordat de ruimtes aan de binnenkant van het carré aan een verborgen tuin grenzen kan ook deze maximale openheid betracht worden. Vanuit de geheel privé gelegen tuin kan men genieten van het uitzicht op de 100 meter diepe tuin.

woonhuis M + A

Het woonhuis is gebouwd op landgoed de Koperhoeve aan de Molenstraat in Reek

gegevens

inhoud: 1900 m³

oppervlak: 400 m²

bouwjaar: 2018

team: Kantoor Princen, Timax, constructiebureau Landerd

aannemer: bouwbedrijf Van Den Hout

Related Projects
Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Start typing and press Enter to search