beschrijving

In de wijk Zandkampen in Zaltbommel is een uitbreiding van de twee scholen De Spelwert en De Leiboom. Aanvankelijk was het de bedoeling om de uitbreiding vast te maken aan de bestaande school. Maar dit zou een agglomeratie worden van veel verschillende gebouwen, iets dat de interne structuur niet te goede zou komen. Er is gekozen voor een losstaand gebouw, tegen het aanpalende park aan.

Als snel kwam de inspiratie om de uitbreiding, met in het hart een gymzaal, te ontwerpen als een boomhut. Als een ring liggen de lokalen om de centraal in het gebouw gelegen gymzaal. De gang om de gymzaal vormt de geluidsbuffer. Doordat de gymzaal iets lager dan de verdieping van de lokalen, verzonken in het gebouw ligt, ontstaat er ook een mogelijkheid om een podium te maken tussen de personeelsruimte en de gymzaal.

Doormiddel van twee blauwe, artificiële bomen wordt de nieuwbouw verbonden aan de bestaande school. Bij regenachtig weer ontstaat er onder de boom een verspringend patroon van droge plekken, als het regent dan kan in iedereen het kind weer naar boven komen.

Brede School De Zandkampen, ontwerp in dienstverband bij De Twee Snoeken

inhoud: 11.000 m³

oppervlak: 3200 m²

bouwjaar: 2012

Related Projects
Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Start typing and press Enter to search