De Hoef in Rosmalen

23 WONINGEN IN DE HOEF, ROSMALEN

Voor een ontwikkelende aannemer zijn in de wijk De Hoef in Rosmalen, 23 nieuwbouwwoningen ontworpen. De Woningen staan op een bijzondere plek, gelegen tegen een mooi groot park. Het landschapsontwerp is van Bureau OSLO en kenmerkt zich door de verhoging van de woonblokken ten opzichte van het park. Die verhoging zorgt ervoor dat het harde woonerf in een mooi contrast komt te staan met het zachte groen.

Over dit nieuwbouwplan

Om het prachtig ontworpen landschap in het plan goed tot zijn recht te laten komen, is ervoor gekozen om de woningen in het plan aan de voorzijde te voorzien van een buitenruimte. Hierdoor kunnen de bewoners ook in hun voortuin verblijven. Dit geeft niet alleen de mogelijkheid tot laagdrempelig intermenselijk contact tussen buurtgenoten, maar ook interactie met het landschap wat zo zorgvuldig is aangelegd.

De doorgaans klassieke Bossche school is op een moderne manier vertaald in dit ontwerp. Aan de voorkant zijn erkers ontworpen en de luifels boven de entrees zijn in een lijn met elkaar vormgegeven waardoor de knusse buitenruimte aan de voorzijde ontstaat. Dit effect wordt nog eens versterkt door de verhoging van de voortuin ten opzichte van het openbare gebied.

ArchitectSebastiaan Robben (in dienstverband bij De Twee Snoeken)
LocatieRosmalen
Inhoud350-450 m³
Oppervlak120-150 m²
Bouwjaar2015
CategorieWonen, Appartementen, Stedenbouw
Delen
SROM - De Hoef Rosmalen - Planschets

Nieuwbouwplan in Rosmalen

Een grote meerwaarde van dit project is gelegen in de samenwerking met andere professionals. Het stedenbouwkundigplan is afkomstig uit de pen van HILBERINKBOSCH architecten en Bureau OSLO was verantwoordelijk voor het ontwerp van het landschap. De wijk is in een gezamenlijke sfeer ontworpen met deze twee partijen. Later is aan dit plan ook nog een appartementengebouw toegevoegd.

Er is veel gewerkt met baksteen, hout, staal, keramische pannen, natuursteen en diepe neggen. De stijl van De Bossche School is ook terug te zien in het kleurgebruik in het ontwerp wat voornamelijk aarde- en grijstinten zijn.