Kindcentrum Besoyen Waalwijk

BREDE SCHOOL IN BESOYEN, WAALWIJK
Aan de Van Duvenvoordestraat in de wijk Besoyen in Waalwijk is een nieuwe centrumschool gebouwd. Basisschool Besoyen is een reguliere basisschool die sinds 2015 een kindcentrum vormt met Mikz kinderopvang in dit frisse nieuwe gebouw. Mikz verzorgt VSO, BSO, KDV en PSZ. Het gebouw biedt de mogelijkheid aan de gebruikers om optimaal samen te kunnen werken en een doorgaande lijn te creëren voor de ontwikkeling van de leerlingen.

Over dit compacte kindcentrum

De school is zeer compact ontworpen en heeft een speelplein in het hart van het gebouw. Door goed na te denken over de haal- en breng route voor de school heeft de school een extra deel buitenruimte gekregen waar leerlingen kunnen buiten spelen. De haal-en breng route wordt in de ochtend en middag gebruikt voor verkeersbewegingen door ouders en tijdens schooltijden kunnen de leerlingen gebruik maken van deze open ruimte.

Naast de buitenruimte is ook het gebouw multifunctioneel ontworpen. Naast de onderwijsvoorziening voor ruim 300 leerlingen heeft de school ook een belangrijke wijkfunctie voor de bewoners van Besoyen.

ArchitectSebastiaan Robben (in dienstverband bij De Twee Snoeken)
LocatieWaalwijk
Inhoud11.000 m³
Oppervlak3.200 m²
Bouwjaar2015
CategorieWerken en leren, Interieur, School
Delen
SROM - Basisschool Besoyen binnenplaats

Multifunctionele school in Waalwijk

De school is gebouwd op het hoogtepunt van de crisis. Hoge bouwkosten en beperkte ruimte op de kavel waren op zijn zachts gezegd grote uitdagingen in dit project. Toch is erin geslaagd om met weinig financiële middelen een school te realiseren die door multifunctioneel en slim ruimtegebruik buitengewoon goed functioneert. In het ontwerp is een gymzaal opgenomen en het gebouw voldoet aan de eisen die worden gesteld aan een gezond binnenklimaat voor Frisse Scholen.