Woonhuis L + W

VILLLA IN HERPEN

Dit woonhuis is gebouwd in het buitengebied van het Brabantse dorp Herpen. Voor woningen in het buitengebied geldt hier een bebouwingslimiet van 750 m³ boven het maaiveld. Met inachtneming van deze regel is de woning ontworpen met een split level, waardoor het slaapgedeelte van de woning in een souterrain is uitgevoerd. Door het gedeeltelijk onder de grond plaatsen van het volume ontstaat er een woonkamer met dakterras op anderhalve meter hoogte, dat uitkijkt over de uitgestrekte weilanden.

Over deze eigentijdse schuurwoning

Deze villa is ontworpen als een moderne schuurwoning en staat op een langgerekt kavel. We hebben ervoor gekozen om de woning ook in die lengte op de kavel te positioneren. Hierdoor is de woning grotendeels georiënteerd op de royale achtertuin en ontstaat tegelijkertijd op de kop van de woning een prachtig uitzicht over de landerijen van de omgeving.

De leefkeuken is gesitueerd op het maaiveldniveau en sluit daarmee mooi aan bij de achtertuin. De woonkamer is ontworpen op het hoge niveau van de split level. Deze verblijfsruimte loopt moeiteloos door in het dakterras. Het lijnenspel van de kap met overstekken en de gemetselde borstwering loopt door naar buiten.  Daardoor zijn de binnen en buitenruimte als vanzelf met elkaar verbonden.

ArchitectSebastiaan Robben
LocatieHerpen
Inhoud750 m³
Oppervlak200 m²
Bouwjaar2017
CategorieWonen, Woonhuis
Delen
OpdrachtgeverL + W
SROM - Woonhuis L + W - Overzicht

Eigentijdse schuurwoning in Herpen

Om de referentie naar een boerenschuur te benadrukken hebben we gekozen voor de toepassing van natuurlijke kleuren er herbruikbare materialen zoals zink, hout, baksteen en keramische pannen. De grote overstekken van het dak geven de woning niet alleen een landelijke inpassing, maar zorgen ook voor een bouwkundige zonwering voor de binnenruimte. Tevens blijven door deze overstekken de hoge binnen ruimtes hun intieme sfeer behouden.

Naast het materiaalgebruik zijn hier ook duurzame keuzes gemaakt door de toepassing van zonnepanelen en een warmtepomp.