Woonhuis M + J

LANDELIJKE VILLA IN PARK MAASHORST, UDEN

In het noorden van Uden, aan de rand van een van de mooiste en meest uitgestrekte natuurgebieden van Brabant ligt Park Maashorst. Een aantrekkelijk woongebied waar wonen en natuur samenkomen. In dit woongebied staat deze bijzondere villa. SROM architecten heeft hier een moderne landelijke Villa ontworpen met elementen van een schuurwoning.

Over deze moderne landelijke villa

De woning is gebouwd op een hoekkavel met een relatief grote voortuin om goed te integreren in de parkachtige omgeving die in het stedenbouwkundig plan is beoogd. Daarom heeft SROM architecten hier gekozen voor een ontwerp met feitelijk 2 voorgevels die aan de zijde van de weg liggen. Omdat er een buffer van 10 meter om de woning ligt, is het toch mogelijk om met behoud van privacy een buitenruimte te creëren aan deze zijde.

Het ontwerp kenmerkt zich door de houten gevelbekleding, de aluminium vliesgevel en het bijzondere Braziliaanse metselwerk (opengewerkt metselverband) wat vakkundig is uitgevoerd. De avondzon zorgt voor een uniek lijnenspel van licht en schaduw bij de entree van deze woning. De dakkapel is eveneens bijzonder te noemen vanwege het detail loze ontwerp waardoor hij heel strak is vormgegeven.

ArchitectSebastiaan Robben
LocatieUden
Inhoud1000 m³
Oppervlak330 m²
Bouwjaar2021
CategorieWonen, Woonhuis
Delen
OpdrachtgeverM + J
SROM - Woonhuis M + J 1

Duurzame landelijke villa in Uden

Deze duurzame woning is voorzien van zonnepanelen. Tevens is het gebouw uitgerust met een bodemwarmtepomp waardoor de woning energie neutraal is. Voor de materialisatie is naast aluminium veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en keramische bakstenen. De toepassing van deze materialen zorgt ervoor dat woning op natuurlijke wijze verweert waardoor het niet alleen mooier wordt, maar ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk is.

In samenwerking met Kantoor Princen die het ontwerp technisch heeft uitgewerkt en Timbor Bouwbedrijf die het project heeft uitgevoerd, is deze prachtige woning tot stand gekomen.