Woonhuis S + N

SCHUURWONING IN HORZAK, OSS

In de uitbreidingswijk Horzak in Oss staat deze moderne schuurwoning. SROM architecten heeft hier een moderne schuurwoning ontworpen met een externe stalen dakconstructie die bepalend is voor de gehele esthetica van het gebouw. De stalen constructie steunt deels op gemetselde onderdelen en is een moderne abstractie van hoe vroeger bij een schuur de houten gebinten werden toegepast.

Over deze moderne schuurwoning

De woning is gebouwd op een tamelijk smal kavel, met een relatief grote voortuin. Daarom heeft SROM architecten hier gekozen voor een gebouw met een langwerpig volume waarmee zoveel mogelijk zijtuin behouden is gebleven. De voortuin speelt een belangrijk rol in de oriëntatie van de woning. Door de entree aan de zijkant te leggen, is de gehele voortuin zijtuin geworden en wordt daarmee het gehele kavel benut als tuin.

SROM architecten heeft voor dit ontwerp eerst een analyse gemaakt over hoe het dagelijkse gebruik van de woning is in de gezinssamenstelling van de opdrachtgever. Dit heeft zich vertaald naar een plattegrond met een grote woonkeuken aan de achtertuin. In het middenstuk bevinden zich een speelkamer/ werkkamer en een bijkeuken. De woonkamer is aan de voorzijde gesitueerd waardoor deze aan de voortuin ligt.

ArchitectSebastiaan Robben
LocatieOss
Inhoud1100 m³
Oppervlak200 m²
Bouwjaar2018
CategorieWonen, Woonhuis
Delen
OpdrachtgeverS + N
SROM - Woonhuis S + N - zijaanzicht

Duurzame schuurwoning in Oss

Bij het ontwerp van deze duurzame woning zijn zonnepanelen in het dak geïntegreerd. Tevens is het gebouw uitgerust met een bodemwarmtepomp waardoor de woning energie neutraal is. Voor de materialisatie is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, zink en keramische bakstenen. De toepassing van deze materialen zorgt ervoor dat woning op natuurlijke wijze verweert waardoor het niet alleen mooier wordt, maar ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk is.